Szent muszlim szöveg hangzott el Rihanna fehérnemű-bemutatóján, elnézést kért érte

2020. október 7. – 10:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több kritika is érte Rihanna barbadosi énekesnőt, miután október 2-i Fenty fehérnemű-bemutatóján Coucou Chloe Doom című dala is elhangzott, ami tartalmazza a Korán utáni második leghitelesebb muszlim szent szöveg, a Hadísz egy részletét, írja a BBC.

„Szeretném megköszönni a muszlim közösségnek, hogy rámutattak arra a hatalmas tévedésre, ami véletlenül ugyan, de mégis támadó volt a savage x fenty show-n. Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy szeretnénk elnézést kérni ezért az őszinte, figyelmetlenségből eredő hibáért. Megértjük, hogy számos muszlim testvérünket és nővérünket megbántottuk, nagyon elszomorítanak a történtek. Nem kívánok tiszteletlen lenni Istennel vagy bármiféle vallással szemben, ezért ennek a dalnak az alkalmazása a bemutatón teljes felelőtlenség volt! A jövőben mindent elkövetünk, hogy ilyen ne ismétlődhessen meg. Köszönöm a megbocsátásotokat és a megértéseteket. Rih”

írta Instagram-bejegyzésében az énekesnő.

Elnézést kért érte az előadó, Cocou Chloe is: ő azt írta, nem figyelmeztették, hogy a dalban elhangzik egy részlet a Hadísz ítéletnapi próféciájából, a dal egy online elérhető szám összemixelésével készült, ő pedig nem keresett utána az abban elhangzó szövegnek.

Nem először történik, hogy Rihannát azzal vádolják, nem tiszteli eléggé az iszlámot: 2013-ban el kellett hagynia egy mecsetet Abu-Dzabiban, mert ott „illetlen” képeket készítettek róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!