Visszatér az AC/DC

2020. október 1. – 15:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszatér az AC/DC. A világhírű ausztrál rockzenekar szerdán megerősítette, amit az elmúlt hetekben médiacsatornáin, hirdetésekben már sejteni engedett: a hat évvel ezelőtti felállásban áll össze, és a hírek szerint új lemezt is megjelentet.

Az AC/DC visszatérésének legfontosabb eleme, hogy ismét Brian Johnson lesz a banda énekese – a visszatérési kampány egyébként „PWR U” néven fut. A frontember negyven évvel ezelőtt, Bon Scott halála után csatlakozott a zenekarhoz, 2016 óta viszont Axl Rose helyettesítette a Guns n' Rosesból, miután Johnson komoly halláskárosodása miatt leállt a turnézással, írja az MTI.

Johnson mellett visszatér az AC/DC-be Phil Rudd dobos, akit 2015-ben kábítószer-birtoklás miatt ítéltek el, valamint Cliff Williams basszusgitáros, aki 2016-ban vonult vissza. Az 1973-as alapítótagok közül egyedül még élő Angus Young gitáros, valamint a másik gitáros, Stevie Young is a zenekar tagja marad. Ez az ötös készítette az AC/DC eddigi utolsó (sorrendben tizenhetedik), 2014-es stúdióalbumát, a Rock or Bustot.

Angus Young (b) és Brian Johnson (j) az AC/DC 2015. szeptember 28.i, Los Angeles-i koncertjén.Fotó: Kevin Winter / Getty Images / AFP
Angus Young (b) és Brian Johnson (j) az AC/DC 2015. szeptember 28.i, Los Angeles-i koncertjén.Fotó: Kevin Winter / Getty Images / AFP

A hírek szerint az együttes már be is fejezte az új album stúdiómunkálatait, egyedül a koronavírus-járvány miatt nem tudott még megjelenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!