Oscar-díjas rendezővel folytatódik Az oroszlánkirály

2020. szeptember 30. – 13:05

frissítve

Oscar-díjas rendezővel folytatódik Az oroszlánkirály

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oscar-díjas Holdfény című dráma rendezője, Barry Jenkins forgathatja Az oroszlánkirály folytatását a Disneynél.

A Disney 2019-ben lényegében újragyártotta az 1994-es, óriási sikert arató rajzfilmjét egy élőszereplős, valójában emberi mozgásra és mimikára építő, de továbbra is számítógéppel animált filmmel, amely világszerte 1,7 milliárd dollárt, vagyis több mint 520 milliárd forintot termelt. Ezt a sikert ismételnék meg Az oroszlánkirály folytatásával, amelyet szintén az oroszlánok és egyéb állatok fotorealisztikus minőségű technológiával történő ábrázolásával készítene.

A rendezésre felkért Jenkins elmondta, hogy a kilencvenes években, amikor nővérének segített, aki két fiúgyermeket nevelt, Az oroszlánkirály szereplői a mindennapjai részévé váltak. Mint hozzátette: valóra vált álom, hogy barátságról, szerelemről és örökségről szóló történetet rendezhet, és ez a lehetőség egyúttal ahhoz is hozzájárul, hogy folytathassa az afrikai diaszpóra életét.

Jenkins 2017-ben forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott a Holdfény című drámáért, amely a legjobb film Oscarját is elnyerte. A 40 éves afroamerikai filmest a Ha a Beale utca beszélni tudna című filmjének forgatókönyvéért is forgatókönyvírói Oscarra jelölték.

(MTI)

(Borítókép: Berry Jenkins. Fotó: Valerie Macon / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!