Szüleit és három testvérét gyilkolta meg egy tinédzser Washington államban

2024. október 26. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn egy véres lövöldözésben meghalt egy család öt tagja a Washington állambeli Fall Cityben. A hatóságok azóta próbálják kideríteni, mi történt, és a pénteken tartott bírósági meghallgatáson kiderült, hogy a két túlélő, egy 11 éves lány és egy 15 éves fiú teljesen másképp emlékszik a történtekre.

A CNN szerint a rendőrséget először a 15 éves fiú értesítette, és azt mondta a diszpécsernek, hogy 13 éves öccse lövöldözni kezdett a házban, lelőtte a szülőket, aztán három testvérét, végül pedig magát is. A fiú azt is elmondta a telefonban, hogy testvére talán azért kezdett lövöldözni, mert előző nap a szülei pornónézésen kapták, és másnap “nagy bajba került volna” emiatt.

Nem sokkal később azonban egy másik telefonhívás is érkezett a 911 segélyhívó diszpécseréhez. A 11 éves lány telefonált a szomszédból, és elmondta, hogy 15 éves bátyja megölte rajta kívül a család összes tagját, ő csak a szobája ablakán kimászva tudott elmenekülni, miután halottnak tettette magát.

A bírósági meghallgatáson nyilvánosságra hozták a 11 éves lány részletes vallomását. Ő úgy emlékezett, hogy már aznap reggel pisztolylövésekre ébredt. Amikor kinézett a szobája ajtaján, apját és 9 éves öccsét látta a földön fekve, előbbinek a feje volt véres, utóbbinak a szájából szivárgott vér. Mikor látta, amint hét éves húga kisétál a saját szobájából, újabb lövést hallott, ezután húga is a földre zuhant.

A gyilkos ezután az ő szobájába lépett, és egyszer vagy kétszer az ágyban fekvő lányra lőtt. A kezén és a nyakán érte találat, de a lány a fájdalom ellenére mozdulatlan maradt, amikor a gyilkos az ágyához lépett. Mivel a gyilkos valószínűleg halottnak gondolta, elhagyta a szobát, a lány ezután tudott kimászni az ablakon, átszökni a szomszédba, és értesíteni a rendőrséget.

Vallomása szerint felismerte a fegyvert és a gyilkost is: 15 éves bátyja mészárolta le a családot apja kézifegyverével. Az indítéka az lehetett, hogy az utóbbi időben többször is rossz jegyeket hozott haza az iskolából, és emiatt "nagy bajban volt" otthon". Ezt a lány már a diszpécserrel is közölte, a nyomozóknak pedig később elmondta, hogy 15 éves bátyja volt az egyetlen a testvérek közül, aki ismerte a kódot ahhoz a széfhez, amelyikben apja a Glock pisztolyt tárolta.

Az ügyészség ennek a verziónak hisz a 15 éves fiút vádolják a gyilkosságokkal. A nyomozók szerint a rendőrség érkezése előtt megpróbálta a bűncselekmény helyszínét is úgy elrendezni, hogy a gyanú 13 éves öccsére terelődjön.

Az életben maradt két testvért helyi rokonok vették magukhoz. Ha a gyilkosságok elkövetésével megvádolt fiút fiatalkorúak bírósága ítéli el, akkor 25 éves koráig kell javítóintézetben maradnia, ha a bíróság úgy dönt, hogy az ügy tárgyalható rendes bíróság előtt is, akkor minimum 25 évet, de akár életfogytiglant is kaphat. Fall City közösségét nagyon megrázta az ügy, a halottakért virrasztást is tartottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!