Elhízott az orosz Leonardo DiCaprio, úgyhogy kénytelen volt bevonulni a hadseregbe

2024. október 26. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

Miután DiCaprio-hasonmásként karrierje zátonyra futott, bevonult az orosz hadseregbe a moszkvai Roman Burcev. A 41 éves férfi a koronavírus-járvány alatt ugyanis túl sokat evett, elhízott, ezért már nem hasonlított eléggé Leonardo DiCaprióra ahhoz, hogy ebből éljen. Burcevet Ukrajnába küldték az orosz kormány által még mindig csak „különleges katonai műveletnek” nevezett háborúba.

Roman Burcev 2016-ban, 33 évesen töltött fel egy képet magáról egy társkeresőre, és az internet hamar észrevette a hasonlóságot közte és Leonardo DiCaprio között. Nem sokkal később érkezni kezdtek a felkérések, olyan sok rendezvényre hívták, hogy egy idő után már korábbi programozói állását is feladhatta (rendszergazda volt a mentőszolgálatnál). Leonardo DiCaprio több híres jelenetét is újrajátszotta, az Instagramján is találni képeket arról, ahogy hollywoodi színésznek Oscar-díjat hozó, A visszatérő (The Revenant) című film jelmezeiben pózold, de a South China Morning Post szerint egy alkalommal Burcev egy moszkvai plázában épített díszlethajón játszotta el női jelentkezőkkel a Titanic híres jeleneteit, miközben a háttérben a film zenéje szólt.

Forrás: Roman Burcev / Instagram Forrás: Roman Burcev / Instagram
Forrás: Roman Burcev / Instagram
Forrás: Roman Burcev / Instagram

A koronavírus-járvány idején azonban a lezárások miatt hirtelen elfogytak a meghívások, és Burcev pénze is. A járvány alatt ráadásul szüleivel és egy macskával élt egy kétszobás lakásban, ami a róla szóló híradások szerint rengeteg stresszt okozott. Erre a hasonmás túlevéssel reagált, meghízott, így a járvány után meg már azért nem hívták sehová, mert nem hasonlított eléggé Leonardo DiCaprióra.

Pénz híján úgy döntött, hisz az orosz kormánynak, ami Ukrajna 2022-es megtámadása után komoly pénzjuttatást ígért azoknak, akik önként jelentkeznek a hadseregbe. Szeptember közepén vonult be, állítása szerint hosszas gondolkodás után. Az orosz hírek szerint a moszkvai bevonulók 8 millió forintnak megfelelő egyszeri összeget kapnak a felszereléskor, ami szép summa a 275 ezres országos átlagkeresethez képest. Így a havi zsolddal együtt az első évben elvileg összesen 20 millió forintnyi rubelt kapnak a moszkvai katonák (az ország más részeiből érkezőknél a felszereléskor kapott egyszeri összeg kisebb). Úgyhogy Burcev most Ukrajna ellen harcol, a VKontakte oldalára posztol is fotókat a háborúból.

Forrás: Roman Burcev / VKontakte
Forrás: Roman Burcev / VKontakte
Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!