Szabad Európa: Szélsőjobboldali fiatalt alkalmaz a washingtoni magyar nagykövetség, hogy a trumpistákkal tartsa a kapcsolatot

2024. október 24. – 06:29

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 2021 februárja óta a washingtoni magyar nagykövetségen dolgozik politikai asszisztensként az amerikai Taylor James Ragg, aki még nincs harmincéves, de már komoly politikai múltja van a szélsőjobboldalon – írja a Szabad Európa.

A lap azt írja, hogy Ragg feladata a nagykövetségen kapcsolatot tartani a Republikánus Párt trumpista szegmensével.

Ragg legalább hét éve aktív az amerikai szélsőjobboldalon. Azóta törölt Facebook-profiljával több szélsőjobboldali csoportba belépett és több ilyen eseményt visszaigazolt. Ennek a lap szerint azért van jelentősége, mert ezekben a csoportokban szerveződött az a 2017. augusztusi, charlottesville-i esemény, amelyen ő is ott volt. Az eredetileg augusztus 12-re meghirdetett demonstráció előestéjén egy előre be nem jelentett fáklyás felvonulást tartottak a fehér felsőbbrendűségért tüntetők a városi egyetem campusán. Az ott készült felvételek szerint a felvonuláson Ragg is részt vett, akit a felvonulásról készült videók alapján arcfelismerő szoftverekkel sikerült a Szabad Európának beazonosítania.

A lap emellett arról is ír, hogy Ragg kocsmázott Richard Spencerrel, de egy szenátor mellett is gyakornokoskodott. Tavaly egy olyan amerikai CPAC-konferencián is ott volt, amelyen részt vett az Alapjogokért Központ két vezetője, Törcsi Péter és Ernyei Magor.

A Szabad Európa megkeresésére eddig sem a nagykövetség, sem Ragg nem reagált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!