Bill Gates 50 millió dollárral támogatta Kamala Harris kampányát

2024. október 23. – 23:15

Másolás

Vágólapra másolva

Bill Gates Microsoft-alapító bizalmas körben elismerte, hogy 50 millió dollárt adományozott egy olyan nonprofit szervezetnek, ami Kamala Harris demokrata elnökjelölt kampányát támogatja – írja a Guardian. Gateshez közeli források azt mondták a New York Timesnak az adományról, hogy titokban akarták tartani. A milliárdos Microsoft-alapító felajánlása azért meglepő, mert az üzletember eddig tartózkodott a nyílt politikai állásfoglalástól.

A New York Times szerint egy bizalmas baráti beszélgetésen Gates azt mondta, hogy aggasztják egy második Trump elnöki ciklus kilátásai. A Bill & Melinda Gates alapítvány állítólag aggódik amiatt is, hogy csökkennének a globális egészségügyi kezdeményezések, ha Donald Trump megint elnök lenne. A milliárdos a Future Forwardnak, a Harrist támogató fő külső adománygyűjtő csoportnak ajánlhatta fel az összeget. A csoport egyébként nem hozza nyilvánosságra az adományozóit.

„Olyan jelölteket támogatok, akik egyértelműen elkötelezik magukat az egészségügy fejlesztése, a nyomor visszaszorítása és a klímaváltozás elleni harc mellett. Régóta dolgozom együtt a politikai spektrum különböző részein elhelyezkedő vezetőkkel, de ez a mostani választás nagyon más, mert példátlan jelentőséggel bír nem csak az amerikaiak, de a világszerte élő legkiszolgáltatottabb emberek számára is”

– mondta a New York Timesnak Gates, aki eddig igyekezett semleges álláspontot képviselni a politikában.

Egyre több híresség áll be valamelyik amerikai elnökjelölt kampánya mögé. Legutóbb Taylor Swift közölte az Instagramon, hogy Kamala Harrisre fog szavazni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!