Összeütközött két vonat Walesben, egy ember meghalt

2024. október 22. – 11:25

Összeütközött két vonat Walesben, egy ember meghalt
Forrás: Dailymail / X

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi meghalt, további 15 főt pedig kórházba szállítottak életveszélyesnek nem minősülő sérülésekkel hétfőn, miután kisebb sebességnél összeütközött két vonat Walesben – írja a BBC a brit hatóságok tájékoztatása alapján.

A halálos áldozat a Shewsburyből érkező vonat egyik utasa volt. Az ütközés után az összes utast leszállították mindkét vonatról, amelyek közül az egyik Shrewsburyből Aberystwythbe, a másik Machynllethből Shrewsburybe tartott. A baleset a Powysban található Llanbrynmair falu közelében történt hétfőn, közép-európai idő szerint 19:30 körül.

„A domb tetején van egy jelző, ami szerintem egy áthaladási hely lett volna, és valamilyen oknál fogva a vonat nem akart megállni. 30-40 ember biztosan ott volt a tűzoltóságtól. A brit rendőrség Birminghamből érkezett, három helikoptert is láttunk, Észak- és Dél-Walesből is jöttek emberek, amennyire én tudom. Három vagy négy különböző orvos vizsgált meg” – mondta az egyik utas a BBC-nek.

Ifan Edwards szemtanúja volt a történteknek – ő a lapnak azt mondta, úgy tűnt, mintha az egyik vonat lecsúszott volna a domboldalon. Jan Chaudhry van der Velde, a TfW vasúttársaság üzemeltetési igazgatója azt mondta, hogy a baleset okairól nem tud nyilatkozni, de a vasúti baleseteket vizsgáló részleg már hétfőn a helyszínre érkezett és ott is maradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!