Leégett egy vadiúj tűzoltóállomás Németországban, az épületben nem volt tűzjelző

2024. október 17. – 09:25

Leégett egy vadiúj tűzoltóállomás Németországban, az épületben nem volt tűzjelző
A szerdai tűzben teljesen leégett a Marburg-Biedenkopf kerületben található Stadtallendorf tűzoltóság járműtelepe – Fotó: L: Michael Rinde / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Leégett egy újonnan épült német tűzoltóállomás, amire több millió eurót költöttek, tűzjelző berendezéssel azonban nem szerelték fel – írja a Guardian. A stadtallendorfi állomást kevesebb mint egy éve adták át a városnak, a Lars Schäfer megyei tűzoltóság szakemberei szerint a tűz miatt keletkezett kár nagyjából 20-24 millió euró. A város polgármestere, Christian Somogyi a történtek hallatán megszakította őszi szabadságát, és visszatért Stadtallendorfba. „A 16 millió euróba kerülő új tűzoltóállomás egy ékszer volt” – mondta Somogyi.

A Hessenschau.de azt írja, szerda éjjel az ágyukból keltették ki a tűzoltókat, hogy siessenek tüzet oltani, mert lángokban áll az állomásuk. A német lap szerint a tűz hajnal négy órakor keletkezett miután egy parkoló jármű kigyulladt az állomás területén, és a lángok gyorsan átterjedtek több épületre is. A tűzben senki sem sérült meg, azonban tíz tűzoltóautó teljesen tönkrement. A helyszínen mintegy 170 porfi és önkéntes tűzoltó dolgozott.

A történtek után többen értetlenül állnak azelőtt a kijelentés előtt, hogy az állomáson nem volt tűzjelző berendezés, míg a hesseni tűzoltószövetség elnöke, Norbert Fischer azt mondja, nincs arra vonatkozó szabály vagy törvény, hogy kötelező lennie tűzjelzőnek egy tűzoltóállomáson. Bár a történtek után érdemes fontolóra venni, már csak az akkumulátorok töltése miatt is – tette hozzá Fischer.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!