Prágában betiltották az éjszakai kocsmatúrákat

2024. október 15. – 13:31

Másolás

Vágólapra másolva

A prágai városvezetés betiltotta az utazási irodák által szervezett, egyébként rendkívül népszerű éjszakai kocsmatúrákat, mivel a város a jövőben „kulturáltabb” turistákat szeretne bevonzani. Prága régóta népszerű célpont azoknak, akik kedvelik a hangos legénybúcsúkat és a kocsmatúrákat. A döntésről beszámoló Guardian cikke szerint a cseh főváros különösen kedvelt úti cél a brit turisták körében. Zdeněk Hřib, Prága alpolgármestere bejelentette, hogy este 10 és reggel 6 óra között nem lehet szervezett kocsmatúrákat tartani.

Jirí Pospíšil, a város másik alpolgármestere hozzátette, hogy Prága a jövőben a tehetősebb és kulturáltabb turistákra szeretne összpontosítani, nem pedig azokra, akik csak lerészegedni jönnek.

A városvezetés ötletét a vendéglátósok és a helyi lakosok is üdvözölték, szerintük az éjszakai kocsmatúrák nemcsak a helyieknek voltak kellemetlenek, hanem azoknak a turistáknak is, akik nem lerészegedési céllal érkeztek a városba.

A brit lap cikke megjegyzi, hogy Prága nem az egyetlen európai város, amely a zajos turisták visszaszorítására törekszik. Amszterdamban, Velencében és Barcelonában is történtek hasonló lépések, hogy megfékezzék a féktelenül szórakozó turistákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!