Kamala Harris: Megyek a Foxba! Donald Trump: Nem megyek többé a Foxba!

2024. október 15. – 13:25

Kamala Harris: Megyek a Foxba! Donald Trump: Nem megyek többé a Foxba!
Kamala Harris kampányol a pennsylvaniai Erie-ben 2024. október 14-én – DUSTIN FRANZ / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A rendkívül szorosnak ígérkező amerikai elnökválasztásban nagy médiamegjelenési hajrát indított a Demokrata Párt. Ennek keretében jelöltjük, Kamala Harris (aki jelenleg alelnök is) interjút fog adni a jobboldali Fox Newsnak – írja a Guardian. A beszélgetőtársa a Fox fő politikai műsorvezetője, Bret Baier lesz, a cél pedig az ingadozó szavazók megnyerése. Az interjút október 16-án sugározza majd a Fox.

Harrist több kritika érte az utóbbi időszakban, hogy csak baráti, a demokraták felé hajló médiumokkal ült le interjúzni. Harris leült már Oprah Winfrey-vel, Howard Sternnel és Stephen Colberttel is beszélgetni, miközben a Time magazin tulajdonosa, Marc Benioff értetlenül áll azelőtt, hogy velük nem hajlandó szóba állni (holott ezt korábban Donald Trump és Joe Biden is megtette).

Mindenesetre a Foxba bejutni fontos mérföldkő lehet, ugyanis a legnézettebb amerikai hírcsatorna, a választást a gyakorlatban eldöntő, kiélezett küzdelmet ígérő csatatér- vagy ingaállamokban is ezt nézik a legtöbben. Még a demokraták és a független szavazók nagyjából negyede is követi a Foxot. Ezért demokrata politikusok is szeretnek bemenni a stúdiójukba, a Guardian ki is emelte Pete Buttigieg közlekedési minisztert, majd felsorolt egy kupac kormányzót és szenátort, akik megjelentek már a Foxban.

Természetesen akadnak a Foxnak ezért kritikusai a jobbszélről, mindjárt ott van Donald Trump republikánus elnökjelölt, akinek gondolatait a Politico osztotta meg még hétfőn. Trump több közösségi médiás posztban ostorozta a Foxot, állítván, az túl „gyenge és puha a demokratákkal”, majd azt a hamis állítást tette, hogy Harris szóvivője, Ian Sams birtokolja a csatornát.

Trump azt írta, egyesek állítják, azért Baier interjúzza majd Harrist, mert tisztességes és kiegyensúlyozott, holott csak engedékeny a baloldallal. Ő ezzel szemben egy keményebb riporterrel ültette volna le Harrist, de nem részletezte, kire gondol. Későbbi posztokban a Fox egyes műsorvezetőit és a csatorna úttévesztését ekézte. Pedig a Politico szerint épp vasárnap adott interjút a tévének, majd közölte, a Fox lassan „semmivé válik”, nem is megy oda többé.

Nemrég beszélgettek kollégáink arról, hogy egész tűrhetően áll az amerikai gazdaság az elnökválasztás előtt, mégse csapódik ez le a választóknál. Íme:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!