Egészségügyi jelentés készült Kamala Harrisről, kiváló egészségi állapotban van

2024. október 12. – 17:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kamala Harris kiváló egészségi állapotban van, derül ki a demokrata elnökjelölt orvosának részletes közleményéből, amelyet a Fehér Ház tett közzé szombaton. A levél arra is felhívja a figyelmet, hogy a 59 éves demokrata jelölt 78 éves republikánus riválisával, Donald Trumppal ellentétben mindent megoszt egészségi állapotáról. Trump volt 2016-ban a valaha megválasztott legidősebb elnök, és kevés részletes információt közölt saját orvosi múltjáról – írja a CNN.

A jelenleg 81 éves Joe Biden elnökkel kapcsolatban a választók számára fontos szempont volt az életkor, ezt a republikánusok igyekeztek is kihasználni. Biden júliusi visszalépése óta azonban a demokraták tehetik fel ugyanezeket a kérdéseket a jelöltek életkora miatt, amit korábban még igyekeztek eljelentékteleníteni. Trump tavaly posztolt egy levelet orvosától, amely szerint Trump általános egészségi állapota kiváló. Azonban nem adta ki egészségügyi dokumentumait, az egészségéről szóló feljegyzések pedig gyakran túlzó megfogalmazásokat használtak.

Harris azonban példátlan részletességgel közölte orvosi kórtörténetét. A közösségi médiában elmondta, hogy néhai édesanyja, Shyamala Gopalan Harris – aki 2009-ben vastagbélrákban halt meg – mellrákkutatóként dolgozott, és a mellrákszűrést is népszerűsítette. Az alelnök háziorvosa, Joshua R. Simmons levelében azt írta, hogy Harris családi kórtörténetében feltűnő az anyai vastagbélrák. Elmondta, hogy Harris egyetlen műtétje egy laparotómia volt 3 éves korában.

Simmons leveléből kiderül, hogy az alelnök kontaktlencsét visel, D3-vitamin-kiegészítőt szed, és időnként vény nélkül kapható és vényköteles gyógyszereket használ – írta Simmons. Semmilyen aggasztó eredményt nem hoztak a legutóbbi orvosi vizsgálatai, az orvos szerint Harris étrendje is nagyon egészséges. Harris nem dohányzik, és alkoholt is csak alkalmanként, mértékkel fogyaszt.

A CNN orvosszakértője szerint a levélben az a legérdekesebb, amit nem mutat: „Cukorbetegségnek, magas vérnyomásnak, szívbetegségnek vagy ráknak nyomát sem látjuk” – mondta Dr. Sanjay Gupta, szerinte Harris alkalmas az elnöki szolgálatra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!