„Határozottan nem egy drogokkal teli táska” – állt a táskán, amit az amerikai rendőrök találtak. Aztán felnyitották

2024. október 12. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok Oregon államában lévő Portlandben a helyi rendőrök kedden este megállítottak egy autót, amelyben egy férfi és egy nő utazott. A rendőrök észrevették, hogy az autó gyújtásán láthatóan babráltak valamit, amiből arra következtettek, hogy az lopott lehetett.

Az is volt.

Az eset érdekessége mégsem ez, hanem az, hogy a rendőrök találtak a párnál egy táskát is, amire az volt írva: „Határozottan nem egy drogokkal teli táska”. Valójában az volt: 79 fentanil tabletta, három oxikodon tabletta és 230 gramm metamfetamin volt benne. Ezen kívül tartalmazott több mérleget és egy töltött lőfegyvert is.

A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették az autóban utazó két személyt. Az esetről posztoltak az X-re, ahol a bejegyzésük nagy sikert aratott.

A gyanúsítottakat – a 35 éves Reginald Reynoldst és a 37 éves Mia Baggenstost – kábítószer birtoklásával és lopott jármű birtoklásával vádolják.

Oregon államban 2020-ban dekriminalizálták a kemény drogok kis mennyiségű birtoklását, a korábban a drogozók üldözésére fordított forrásokat inkább a függők problémáinak kezelésére fordították. Az intézkedést akkor sokan támogatták, de a koronavírus-járvány idején egyre többen szoktak rá ezekre a szerekre, és egyre többen lettek emiatt hajléktalanok. Az államban emiatt szeptemberben rekriminalizálták a kábítószer-birtoklást – írja a Guardian.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!