Nyolcvan éve ugyanott él az amerikai Craig család, most 11-en haltak meg közülük a Helene hurrikán miatt

2024. október 12. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok Észak-Karolina államában élő Craig család 11 tagja halt meg, amikor az elmúlt napokban a Helene hurrikán lecsapott a környékre – írja a CNN. A hurrikán egy sárlavina elindulását váltotta ki, ami a környéken több házat is elmosott, megölve a bennük élőket.

A Craig család felmenői 80 éve élnek Fairview településen, amelynek azt a részét, ahol laknak, a környékbeliek Craigtown-ként emlegetik. A hurrikán érkezése előtt egy héttel még egyikük esküvőjét ünnepelték, most tizenegy családtagjukat egyszerre gyászolhatják.

Brian Craig szerint a családtagjaik látták a földcsuszamlást, végignézték, ahogy a víz sziklákat és földet sodor a házuk felé, míg végül elmossa azt. A házak romjai között megtaláltak több fatüzelésű kályhát, felmerült, hogy ezekből egy emlékművet állítanának fel az áldozatoknak.

Bryan Craig azon a helyen, ahol a házaik álltak – Fotó: WLOS / YouTube
Bryan Craig azon a helyen, ahol a házaik álltak – Fotó: WLOS / YouTube

A túlélők most azon dolgoznak, hogy újjáépítsék a területet, amelyen a huszadik század közepén telepedtek meg a felmenőik. Arról, hogy a floridai magyarok hogyan élték meg az elmúlt napokat, ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!