Menekülésre kényszerült egy amerikai nő, mosómedvék szállták meg az otthonát

2024. október 11. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kétségbeesetten tárcsázta a segélykérő vonalat egy Washington állambeli nő, miután elmenekült otthonából mosómedvék „inváziója” miatt. A helyzet akkor vált tarthatatlanná, miután addig etette az állatokat, míg azok odaszoktak és seregestül megszállták az otthonát, közel 100 állat követelt tőle ételt egyszerre. A CBS cikke alapján a nőről nem tudunk meg sokat, az viszont kiderül, hogy az egész 35 évvel korábban kezdődött.

Ekkor kezdte el etetni a környék mosómedvéit a Poulsbo városbeli nő, nem sejtve, hogy ez mekkora gondot okozhat a későbbiekben. Az állatok elkezdtek odaszokni, fokozatosan és egyre többen, a nő szerint azonban a helyzet az elmúlt másfél hónapban vált kezelhetetlenné. Elmondása szerint a mosómedvék már gyakran éjjel-nappal körülvették őt, és ételt követeltek tőle. Felmerült benne, hogy szakemberektől kér segítséget, de szerinte 500 dollárba került volna minden egyes állat csapdába ejtése és áttelepítése. Az elfajult helyzetről a seriffhivatal egy videót is megosztott:

A mosómedve nem játék

Az esetet a Kitsap megyei seriffhivatal is „mosómedve-invázióként” írta le, de ők is csak a Halászati és Vadvédelmi Hivatalhoz tudták irányítani a bajba jutott nőt. A helyi hivatal nem küldte ki a szakembereit, de közölték, hogy a nő azóta már kért segítséget szakemberektől az állatok biztonságos eltávolításához.

Arra a hivatal is figyelmeztet mindenkit a honlapján, hogy a mosómedvék etetése nem játék, nagyon kellemetlen helyzeteket tudnak okozni, ha nem vigyázunk. Ha etetik őket, akkor kis helyen megnő az egyedek koncentrációja, túlszaporodhatnak és betegségeket hordozhatnak. Ha megszokják az emberi jelenlétet, agresszívvá válhatnak, amit háziállatok és a szomszédok is bánhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!