81 éves nagymama került be a Miss Universe Korea legjobbjai közé

2024. október 11. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmet írt a Miss Universe Korea versenyen egy 81 éves asszony, Cshö Szunhva, ő lett a verseny történelmében legidősebb versenyzője, és még a döntőbe is bejutott, illetve neki ítélték a legjobban öltözött versenyzőnek járó címet is.

Fotó: Soo-Hyeon Kim / Reuters
Fotó: Soo-Hyeon Kim / Reuters

Cshö Szunhva a Reuters cikke szerint már a húszas éveiben is modellkarrierről ábrándozott, ám a következő ötven évben erre nem nyílt lehetősége, dolgozott és gyereket nevelt. Kórházi ápolóként dolgozott 9 éve, amikor egy páciense azt javasolta neki, jelentkezzen modellnek. Az asszony ekkor beiratkozott egy modellakadémiára, és a tanultakat sokszor az éjszakai műszakok során gyakorolta: nézte magát a tükörben, figyelte, hogyan pózol, hogyan lép.

Az asszony modellkarrierje azóta beindult, több divatbemutatón is feltűnt, magazinokban szerepelt, történetével pedig televíziós műsorok foglalkoznak. Amikor meghallotta, hogy a Miss Universe Koreára korhatár nélkül lehet jelentkezni, úgy gondolta, ott is kipróbálja magát.

„Életem második felében nyertem. Az első félidőben csak rohangáltam, gól nélkül, de a második félidőben végre betaláltam” – mondta a Reutersnek. És már olyan is van, akit inspirált a története: egy 59 éves szenior modell épp miatta próbálta ki magát ezen az úton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!