Egyre több nő áll ki, és állítja: a Harrods luxusáruház volt tulajdonosa szexuálisan bántalmazta

2024. október 10. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

További 65 nő számolt be arról, hogy a tavaly, 94 éves korában meghalt Mohamed Al Fayed szexuálisan bántalmazta őket – írja a BBC. Magát az ügyet is a BBC robbantotta, amikor bemutatta az Al-Fayed: Predátor a Harrodsnál című dokumentumfilmjét.

Fayed volt a Harrods luxusáruház tulajdonosa. Ennek azért van jelentősége, mert ahogy az a BBC korábbi nyomozásából kiderült, az áruház vezetése falazott Fayednek. A 65 nő közül, akik a BBC-vel kapcsolatba léptek, hogy megosszák a bántalmazásról szóló beszámolójukat, 37-en állítják, hogy a Harrodsnál dolgoztak, amikor a zaklatás történt.

Mohamed Al Fayed – Fotó: Luke Macgregor, Reuters
Mohamed Al Fayed – Fotó: Luke Macgregor, Reuters

A nőket képviselő jogi csapat egyik ügyvédje, Bruce Drummond korábban azt mondta, hogy a Harrodsnál a korrupció és a visszaélések hihetetlen pókhálója épült ki. A luxusáruház jelenlegi tulajdonosait megdöbbentették a vádak. Ők bocsánatot kértek az áldozatoktól, amiért cserben hagyták őket.

A BBC által megkérdezett nők közül többen pedig azt mesélték el, hogy az egyiptomi származású Al Fayed kamu ürüggyel toborozta őket háztartási alkalmazotti munkakörbe, majd miután állást kaptak nála, szexuálisan kihasználta őket, többek között az oxtedi kastélyában.

A BBC-nek egy nő azt állította, hogy Al Fayed már 1977-ben Dubajban bántalmazta őt, nyolc évvel azelőtt, hogy a Harrods megvásárlásával ismertté vált az Egyesült Királyságban.

A BBC megkeresésére a Harrods közölte, hogy a dokumentumfilm sugárzása óta eddig több mint 200 olyan személy került elő, aki bepanaszolta a céget, velük a társaság kapcsolatban áll.

A BBC egyébként olyan nőkkel is beszélt, akik nem Al Fayed alkalmazásában álltak, de állítják, hogy a milliárdos üzletember megkörnyékezte és bántalmazta őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!