Repülés közben halt meg a Turkish Airlines pilótája

2024. október 9. – 16:32

Másolás

Vágólapra másolva

Útközben rosszul lett, majd meghalt a Turkish Airlines 59 éves pilótája, a járat az Egyesült Államokból, Seattle-ből tartott Isztambul felé – írja a BBC.

A kapitány a kanadai Nunavut felett lett rosszul, az irányítást ekkor a másodpilóta vette át tőle. A repülőszemélyzet a kényszerleszállás mellett döntött, eközben pedig megpróbálta ellátni a pilótát, ő azonban még a leszállás előtt meghalt – írta az X-en Yahya Üstün, a légitársaság szóvivője.

Az Airbus A350-es repülőgép végül a New York-i John F. Kennedy repülőtéren szállt le, onnan szervezték meg az utasok továbbrepülését Törökországba, tette hozzá a szóvivő.

A légitársaság közölte, Ilcehin Pehlivan 2007 óta repült a Turkish Airlinesnál. Azt, hogy mi okozhatta halálát, egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A pilóta március elején rendszeres egészségügyi vizsgálaton vett részt, ekkor azonban nem találtak olyan egészségügyi problémát, amely befolyásolhatta volna a munkáját. A pilótáknak egyébként évente 40 év felett pedig félévente részt kell venniük orvosi vizsgálaton.

A török légiforgalmi irányítók szövetsége részvétét fejezte ki Pehlivan családjának, barátainak és kollégáinak – elmondásuk szerint a pilóta sok éven át szolgálta a légi közlekedést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!