Észak-Korea teljesen megszakítja a közúti és vasúti összeköttetéseket Dél-Koreával

2024. október 9. – 05:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az észak-koreai hadsereg bejelentette, hogy szerdától teljesen elvágja a Dél-Koreába vezető utakat és vasutakat, és megerősíti a határmenti területeket, írja a Reuters a KCNA észak-koreai állami médiára hivatkozva.

A bejelentés a két Koreát elválasztó demarkációs vonalhoz közeli tevékenység további fokozódását vetíti előre, ami az elmúlt években, egészen az idei évig, visszafogott volt. A dél-koreai hadsereg szerint azonban Észak-Korea már hónapok óta taposóaknákat és más akadályokat telepít a határmenti területekre. A Koreai-félszigeten egyébként is nőtt a feszültség, részben azért, mert Észak-Korea több rakétakilövés-tesztet hajtott végre az utóbbi időben.

A Koreai Néphadsereg vezérkara kijelentette, hogy a lezárás válasz a Dél-Koreában tartott hadgyakorlatokra, és az országot „elsődleges ellenséges államnak és változatlan főellenségének” nevezte. Ugyanígy indokként nevezte meg az Egyesült Államok stratégiai nukleáris eszközeinek gyakori megjelenését a régióban.

Nemrég Dél-Korea védelmi főnöke azt nyilatkozta, hogy Észak-Korea valószínűleg fegyveres erőket fog Ukrajnába küldeni azért, hogy Oroszországot támogassa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!