Indiaira sminkelte magát a férfi, úgy próbálta megölni anyja élettársát egy örökösödési vita miatt Angliában

2024. október 7. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

Beismerő vallomást tett az az orvos, aki egy örökösödési vita során álruhába bújva, gyilkossági szándékkal mérgezte meg anyja élettársát az Egyesült Királyságban – írja a BBC.

Az ügyészek szerint az egész bűncselekmény olyan fura, amilyet kitalálni sem lehetne.

Az ügyészi iratok szerint az 53 éves Thomas Kwan elismert háziorvosként dolgozott Sunderlandben. A probléma akkor kezdődött, amikor Kwan édesanyja, Jenny Leung végrendeletet írt, amelyben az állt, hogy Newcastle-i otthonát élettársára, Patrick O'Harára hagyja, akivel már húsz éve élt együtt. A végrendelet szerint a nő gyerekei csak O'Hara halála után örökölték volna meg az ingatlant.

Kwan az ügyészek szerint a pénz és az örökség megszállottja volt, ezért egy bonyolult tervet eszelt ki, hogy megszüntesse az O'Hara által jelentett akadályt. Kwan elkezdett a brit társadalombiztosítás nevében (NHS) leveleket írni az áldozatának. Ebben azt írta, hogy a férfi jogosult arra, hogy egy ápolónő kimenjen hozzá, és megvizsgálja.

Ezután a kelet-ázsiai származású Kwan átmaszkírozta magát indiai ápolóvá, és maga ment el az anyja és O'Hara otthonába, hogy ott mérget adjon be a férfinek.

A férfi kreolra sminkelte a bőrét, műszakállt ragasztott fel, szemüveget és parókát vett, és még egy Raj Patel névre szóló személyi igazolványt is bemutatott.

Thomas Kwan az átalakulás előtt és után – Fotók: Northumbria Police
Thomas Kwan az átalakulás előtt és után – Fotók: Northumbria Police

Kwan a helyszínen felajánlotta, hogy beadja az idős párnak a koronavírus elleni emlékeztető oltást. O'Hara szörnyű fájdalmat érzett, amint megkapta az injekciót, mire az állítólagos ápoló gyorsan távozott. Az áldozat akkor fogott gyanút, amikor Yeung megjegyezte, hogy az ápolónő ugyanolyan magas volt, mint a fia. Az idős férfi ezután egyből orvosi segítséget kért.

O'Harát ezután a Newcastle-i Royal Victoria Infirmaryban nekrotizáló fasciitisszel kezelték, ami egy szövetelhalással járó, „húsevő” betegség. A férfi karjának egy részét el kellett távolítani, de O'Hara végül túlélte a betegséget.

Kwan eddig tagadta, hogy gyilkos szándékkal akarta volna megmérgezni a férfit. Azt állította, hogy csak fájdalmat és kellemetlenséget akart okozni neki, ám a bizonyítékok mást mutatnak. Az ügyészség szerint a férfi egy tartalék tervet is kidolgozott: a B tervben egy jótékonysági szervezet nevében írt volna O'Harának, ingyen italokat és ételeket kínálva. Ezekkel vélhetően ugyanúgy megmérgezte volna az áldozatát.

Az orvos rendkívüli erőfeszítéseket tett, hogy álcázza magát és előkészítse a támadást. Hamis rendszámtáblát tett az autójára, és hamis névvel jelentkezett be egy szállodába azt megelőzően, hogy ápolóként elment volna az anyja házába.

Kwan annyira biztosra ment a siker érdekében, hogy kémszoftvereket is telepített az édesanyja számítógépére, így figyelte ki a házaspár online tevékenységét, és a beépített kamerával képeket készített róluk a tudtuk nélkül.

A vád szerint Kwan az emberölés és a mérgek megszállottja is volt. A Brading Court-i otthonában tartott házkutatás során azonban számos vegyi anyagot és mérget, valamint a mérgek készítéséről és használatáról szóló könyveket és kézikönyveket találtak.

A férfi soha nem árulta el, hogy pontosan mit adott be az áldozatának koronavírus-oltás néven. A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg egy jodometán nevű rovarirtószer okozhatta O'Hara tüneteit, bár korábban még soha nem volt rá precedens, hogy a szert emberen használták volna.

Miután minden bizonyítékot bemutattak a bíróságon, Kwan beismerő vallomást tett arról, hogy valóban meg akarta ölni az anyja élettársát. Ügyvédje, Paul Greaney szerint Kwan elfogadta, hogy a börtönbüntetés elkerülhetetlen, így csak arra törekedett, hogy minél hamarabb elítéljék. Erre október 17-én kerülhet sor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!