Donald Trump szerint hazugság, hogy orosz fenyegetés esetén cserben hagyná Lengyelországot

2024. október 7. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

Hazugságnak nevezte Donald Trump Kamala Harrist, aki szerint a republikánus elnökjelölt orosz fenyegetés esetén cserben hagyná Lengyelországot – írja az MTI.

A demokrata elnökjelölt a szeptember 11-i elnökjelölti televíziós vitában – amit itt szemléztünk – úgy ítélte meg, hogy amennyiben Trump lenne az elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök „Kijevben ülne, és tekintetét Európa más részeire vetné, elsősorban Lengyelországra”. A kijelentésről egy lengyel tévécsatorna kérdezte most Trumpot.

Trump az interjúban hazugságnak nevezte Harrisnak ezt az állítását. „Senki sem tett a lengyelekért annyit, amennyit én, Kamala Harris egy hazug személy” – jelentette ki. Trump emellett újra kijelentette, hogy ha ő lenne az elnök, Putyin nem merte volna megtámadni Ukrajnát.

Trump azt is kijelentette, hogy ellenfeleivel szemben ,neki kivételes a viszonya Lengyelországgal, mert a riválisai „nem szeretik a lengyeleket, nem szeretik a vallást”. Reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államokban élő lengyelek elmennek majd szavazni, és „annak adják a voksukat, aki az értékeiket támogatja”.

Az amerikai politikus barátjának nevezte Andrzej Duda lengyel államfőt, és támogatásáról biztosította az elnök azon javaslatát, hogy a NATO-tagállamok a GDP 3 százalékát fordítsák védelemre.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!