Coloradói otthonában tört egy 74 éves férfira egy medve és három kölyke

2024. október 7. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Otthonában támadt egy férfira egy fekete medve három kölykével a colorádói Lake Cityben, miután csütörtök késő este betörtek a ház üvegajtaján, írja a Sky News.

A lap azt írja, a 74 éves férfi egy konyhai székkel próbálta elzavarni a nőstény medvét otthonából, az állat erre a falnak lökte és megkarmolta. A férfinak végül sikerült feleségével együtt végül hálószobájukba menekülni az állatok elől, addigra azonban már több sérülést szerzett: fején, nyakán, karján, vállán és hasán is megsérült.

Az állatokat a helyszínre érkező seriffhelyettes kergette ki a házból. Az állami vadgazdálkozók végül mind a négy medvét lelőtték a támadás után, ami a szervezet elmondása szerint bevett gyakorlat ilyen esetekben. A coloradói szervezet szombaton közölte, a férfinak szerencséje volt, nem sokon múlt, hogy halálos kimenetelű legyen a támadás.

Az állami szerv szerint a medve és a kölykök feltehetően élelem után kutatva törtek be a házba. Hozzátették, az utóbbi időben a medvék egyre jobban hozzászoktak az emberek jelenlétéhez, emiatt az ehhez hasonló portyák is egyre gyakoribbak. Colorado államban egyébként idén ez volt az első medvetámadás, tavaly összesen hatot jegyeztek fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!