Izrael egyelőre semmilyen lehetőséget nem zár ki az iráni megtorlás módjával kapcsolatban

2024. október 6. – 21:04

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael semmilyen opciót nem zár ki az Iránnal szembeni ellencsapásra készülve, mondta Joáv Galant izraeli védelmi miniszter a CNN-nek. Galant arról is beszélt, hogy Izrael szorosan együttműködik az Egyesült Államokkal, de saját döntéseket fog meghozni arról, hogyan torolja meg Iránt.

Bár az Egyesült Államok világossá tette, hogy ellenezné az iráni nukleáris létesítmények támadását, Galant azt mondta, Izrael nem zárkózik el jelenleg semmitől. „Izrael képes közeli és távoli célpontokat is eltalálni, ezt már bizonyítottuk. Irán támadására megfelelő választ fogunk adni, nem állunk tétlenül, ezt várnánk el a nemzetközi közösségtől is” – fogalmazott a védelmi miniszter, aki szerdán tárgyal majd a Pentagonban az amerikai védelmi miniszterrel.

Galant méltatta a Hezbollah elleni megtorlások sikerét is, szerinte Izrael felszámolta a terrorszervezet jelentős részét, a Hezbollah „jelenleg parancsnokság és irányítás nélkül van”, tette hozzá. A miniszter szerint a szárazföldi hadműveletek a Hezbollah izraeli határhoz közeli állásait érintik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!