ENSZ-főtitkár: Itt az ideje, hogy elengedjék a túszokat, hogy elhallgattassuk a fegyvereket, és hogy véget vessünk a szenvedésnek

2024. október 6. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

António Guterres, az ENSZ főtitkára reggel videoüzenetet tett közzé az október 7-i támadások egy éves évfordulóján.

„Ezen a napon mindazokra emlékezünk, akiket brutálisan megöltek, és akik kimondhatatlan erőszakot szenvedtek el, beleértve a szexuális erőszakot is, miközben egyszerűen csak élték az életüket. Ez egy olyan nap, amikor a globális közösség a leghangosabban megismétli, hogy teljes mértékben elítéli a Hamász undorító tetteit, beleértve a túszejtést is” – mondta.

Guterres elmondása szerint számos számos túsz családjával találkozott, akiknek osztozott a fájdalmában és gyötrelmében. Újból követelte a túszok azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátását.

„Itt az ideje, hogy elengedjék a túszokat, itt az ideje, hogy elhallgattassuk a fegyvereket, itt az ideje, hogy véget vessünk a szenvedésnek, amely elárasztotta a régiót. Itt az ideje a békének, a nemzetközi jognak és az igazságosságnak” – mondta. Azt mondta, az ENSZ elkötelezett a béke mellett, és reménykedik abban, hogy Izrael, Palesztina és a térség összes többi országa egyszer végre békében, méltósággal és egymás iránti tisztelettel élhet egymás mellett.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!