A vasárnapra virradó volt eddig a legrosszabb éjszaka Bejrútban a helyszíni tudósítók szerint

2024. október 6. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC tudósítója szerint a szombatról vasárnapra virradó éjszaka volt az eddigi legrosszabb Bejrútban a konfliktus kezdete óta.

Nafiseh Kohnavard szerint éjszaka, órákkal a légicsapások után még mindig látni lehetett szikrákat és villanásokat egy Bejrút déli részén lévő célpont körül. Mint egy óriási tűzijáték – írja le a tudósító.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) azt állította, hogy a Hezbollahhoz tartozó célpontokra támadt. Egyes források szerint egy fegyverraktárról vagy egy benzinkútról lehetett szó.

A robbanások hol kisebb, hol nagyobb hangerővel hallatszottak különböző irányokból. Kohnavard szerint közben a drónok hangja is állandó volt – szerinte az IDF egyik alacsonyan repülő megfigyelő drónját hallotta a szállása körül.

„A becsapódások kora reggelig folytatódtak. Ez volt a támadások legrosszabb éjszakája, amelyet Bejrút átélt a konfliktus kezdete óta”

– írta az újságíró.

A légicsapásokra azután került sor, hogy az IDF kiürítési figyelmeztetést adott ki X-en. A támadások környékén szinte csak gyalogszerrel lehet menekülni, mert az út nagy részét megrongálta vagy elzárta a törmelék.

Tűz és füst Bejrút déli részén a légicsapások után – Fotó: Fadel Itani / AFP or licensors
Tűz és füst Bejrút déli részén a légicsapások után – Fotó: Fadel Itani / AFP or licensors
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!