Szijjártó: Kétszáz magyar lehet Libanonban, de csak 10 ember akar hazajönni evakuációs járattal

2024. október 4. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

Pár száz magyar lehet most Libanonban, de csak 10-en kértek segítséget a hazajutáshoz – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebookon közzétett videójában.

A bejrúti magyar nagykövetség látókörében most 233 magyar állampolgár van. Közülük a legtöbben életvitelszerűen élnek az országban, és úgy tűnik, hogy a többségük nem akarja elhagyni a régiót.

Augusztus elején a kormány már felkínálta a lehetőséget az országban lévőknek, hogy egy magyar evakuációs járattal elhagyhassák az országot. Akkor 18-an jelentkeztek összesen, közülük többen kiskorúak voltak.

Ezt a lehetőséget most is felajánlották a kint tartózkodó magyarokkal, de csak 10 ember vette igénybe a felajánlást. A kevés létszámra való tekintettel ők a Szlovákia által indított mentesítő járattal fognak végül hazajönni.

Szijjártó végezetül elmondta, hogy nem túl derűlátó a magyar kormány azzal kapcsolatban, hogy hová fokozódhat a mostani helyzet a Közel-Keleten, ezért ismét megkér mindenkit, hogy ne utazzanak az érintett régióba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!