Eladta a cégét, berúgott és részegen vett egy életre szóló repülőbérletet

2024. október 4. – 04:30

Másolás

Vágólapra másolva


1990-ben az akkor 32 éves amerikai Mark Cuban kimaxolta a részegen telefonálgatás művészetét, csak ő nem az exét hívta, hanem százezer dollárnál is többért vett egy repülő örökbérletet, írja a CNBC.

A vállalkozó Cuban épp egy sikeres napon volt túl, 6 millió dollárért adta el a MicroSolutions nevű szoftvercégét az akkor nagyon menő CompuServe-nek. Ennek örömére el is ment a cimboráival, hogy tisztességesen szétcsapják magukat. A nagy ivászat közepette felmerült a kérdés, mihez is fog kezdeni ennyi pénzzel. „Nem érdekelnek az autók, sem a házak, viszont sokat repülök a munkám miatt” – mondta.

Mivel nem tudta, létezik-e repülőre örökbérlet, felhívta az American Airlinest, és nehezen artikulálva megkérdezte őket, mennyibe fájna egy ilyen konstrukció.
Mikor iszonyú másnaposan megkapta a kért információt, megvette az örökbérletet. 125 ezer dollárt fizetett érte, később módosította kétszemélyesre, de már nem emlékszik, mennyiért.

Az 1980-as évek elején bevezetett AAirpass korlátlan számú utazást biztosított a légitársaság első osztályán, örökre. Cuban 125 ezer dollárja mai áron nagyjából 300 ezer dollárt jelent.

A most 5,4 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Cuban később sem adta fel az impulzusvásárlást, amikor 1999-ben 5,7 milliárd dollárért eladta a Broadcast.com nevű streaming platformját a Yahoo-nak, azon nyomban vett egy 40 millió dolláros Gulfstream repülőgépet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!