Bejrút központját érte izraeli légicsapás, legalább öten meghaltak

2024. október 3. – 06:34

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább öt ember meghalt és nyolc megsebesült egy Bejrút központjában lévő épületet ért izraeli légicsapásban – közölték libanoni tisztviselők.

A Bachoura negyedben található többemeletes épületben egy Hezbollahhoz kötődő egészségügyi központ működött, amelyet az izraeli hadsereg szerint „precíziós” támadás ért.

A BBC azt írja, ez az első izraeli csapás Bejrút központjának közelében – mindössze néhány méterre a libanoni parlamenttől. Az éjszaka folyamán további öt légicsapás érte Dahieh déli külvárosának célpontjait.

Mindez azt követően történt, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölte, hogy nyolc katona halt meg a dél-libanoni harcokban, ami az első veszteség az Irán által támogatott Hezbollah fegyveres csoport elleni szárazföldi hadműveletek kezdete óta.

A Libanont ért légicsapásban meghalt egy Michigan államból származó amerikai lakos is. Az 56 éves Kame Ahmad Jawd azért tartózkodott Libanonban, hogy idős édesanyját ápolja. A négygyermekes apa barátai a közösségi médiában azt állították, hogy egy izraeli légicsapásban halt meg.

A Fehér Ház szóvivője később megerősítette a halálát, és azt mondta: „Mélységesen elszomorít minket Kamel Ahmad Jawad halála, és szívünkkel együtt érzünk családjával és barátaival. Halála tragédia, akárcsak sok libanoni civil halála”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!