Többször rálőttek az izraeli nagykövetségre Stockholmban

2024. október 2. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Több lövést adtak le Izrael stockholmi nagykövetségére, nem sérült meg senki, de a az ügyben büntetőeljárás indult – közölte szerdán a svéd rendőrség. A lövéseket még kedd este 6 óra körül lehetett hallani a Stockholm központjában fekvő nagykövetség közelében lévő egyik utcában. Rebecca Landberg, a stockholmi rendőrség sajtóreferense szerdán csak annyit, közölt, hogy az izraeli nagykövetség épületén „becsapódások” nyomai láthatók.

Rendőrök az izraeli nagykövetség előtt Stockholmban – Fotó: Anders Wiklund / Reuters
Rendőrök az izraeli nagykövetség előtt Stockholmban – Fotó: Anders Wiklund / Reuters

Az eset azt követően történt, hogy az éjszaka folyamán két robbanást jelentettek a dániai izraeli nagykövetség közelében, Koppenhága külvárosában.

A Gázai övezetben tavaly októberben indult háború kezdete óta több incidens is történt a svédországi izraeli nagykövetség közelében, februárban egy gránátot találtak a követség területén, amit az izraeli nagykövet támadási kísérletnek minősített, májusban pedig az épület előtt lövöldözésről érkezett jelentés.

Az MTI azt írja, hogy a svéd hírszerzés május végén azt állította, hogy Irán svéd bűnbandák tagjait toborozza Izrael elleni erőszakos cselekmények végrehajtására, de ezt Teherán tagadta.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!