Bomba robbant egy japán repülőtér kifutópályájánál, hét méter átmérőjű krátert hagyott maga után

2024. október 2. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárták szerdán a Délnyugat-Japánban található Mijazaki repülőteret, miután a kifutópálya közelében felrobbant egy amerikai bomba. A tűzszerészek megállapítása szerint a robbanószerkezetet valószínűleg még a II. világháború idején dobhatták le egy légitámadás során, és azóta a föld alatt hevert. A bomba egy hét méter átmérőjű krátert vájt a földbe, a történtek miatt 87 járatot kellett törölni. A hírek szerint senki sem sérült meg, mert a történtek idején épp nem tartózkodott senki a közelben – de két perccel korábban még egy repülőgép gurult a robbanás közelében.

Nem áll fenn annak a veszélye, hogy további robbanások következnének, a lyukat pedig legkésőbb csütörtök reggelre betemetik – idézte a Reuters Josimasza Hajasit, a japán kormány legfőbb szóvivőjét.

A Kjusu sziget délkeleti végén található Mijazaki repülőtér a második világháború végéig a japán haditengerészet bázisa volt, ahonnan több száz fiatal kamikaze pilóta indult utolsó küldetésére. Emiatt már korábban is több fel nem robbant bombát találtak a Mijazaki repülőtéren.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!