200-hoz közelít a halálos áldozatok száma az áradások és földcsuszamlások után Nepálban

2024. szeptember 30. – 10:50

200-hoz közelít a halálos áldozatok száma az áradások és földcsuszamlások után Nepálban
Széket cipel egy nő a heves esőzések miatt kialakult áradások után Katmanduban, Nepálban 2024. szeptember 29-én – Fotó: Navesh Chitrakar / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Már 193 halálos áldozata és 96 sérültje van a hétvégi heves esőzések miatt kialakult áradásoknak és földcsuszamlásoknak Nepálban, a legtöbben a fővárosban, Katmanduban haltak meg, miután a város nagy részét elöntötte a víz, írja az AP. A helyi rendőrség 31 embert tart nyilván eltűntként.

Egyszerre több mint harmincan haltak meg, amikor Katmandutól 16 kilométerre a lezúduló földtömeg buszokat és több autót is maga alá temetett, majd elzárta az autópályát. A nepáli főváros egyébként egész hétvégén el volt vágva a külvilágtól, mivel a Katmanduból kivezető összes autópályát a földcsuszamlás után lezúduló sziklák, sár és fák zárták el. A munkásoknak hétfőn délelőtt sikerült megnyitni az egyik elzárt pályát.

A nepáli belügyminiszter bejelentette, hogy ideiglenes menedékhelyeket építenek azoknak, akik elveszítették az otthonaikat, és pénzügyi segítséget is nyújtanak az árvíz és a földcsuszamlások következtében meghaltak családjainak és sérültjeinek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!