Egy orosz drón nagyon rövid időre megsérthette Románia légterét

2024. szeptember 27. – 13:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egy orosz drón „nagyon rövid, három percnél rövidebb időre” megsérthette a NATO-tag Románia nemzeti légterét az éjszaka folyamán a szomszédos Ukrajna elleni támadás során – közölte pénteken a román védelmi minisztérium. „Románia radarrendszere azonosította annak lehetőségét, hogy az Ukrajna elleni támadásban részt vevő drónok egyike egy nagyon rövid, három percnél rövidebb időre keresztezte a román légteret... a határvidéken” – olvasható a közleményben.

Azt is írták, hogy Románia két F-16-os vadászgépet és két spanyol F-18-ast vezényelt a térségbe, a gépek az év hátralévő részében légtérrendészeti feladatokat látnak el az országban. A Reuters szerint a délkelet-romániai Tulcea megye lakosait figyelmeztették, hogy vonuljanak fedezékbe.

Az orosz erők csütörtökről péntekre virradóra a dél-ukrajnai Izmailt támadták, ami a Duna túlpartján fekszik. A dróntámadásban három ember meghalt, 14 pedig megsebesült – közölte pénteken az Odessza megyei ügyészség. Az ukrán légierő azt közölte, hogy 32 drónból 24-et lelőtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!