Donald Trump keményen ostorozta Ukrajnát, ami szerinte már tulajdonképpen megsemmisült

2024. szeptember 26. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Az az érzésem, hogy Trump nem igazán tudja, hogyan kell leállítani a háborút, még ha azt is gondolhatja, hogy tudja” – mondta nemrég Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a The New Yorkernek adott interjújában, amiben mind a korábbi elnököt, mint alelnökjelöltjét kritizálta. Trump erre reagálva fakadhatott ki szerdán, egy észak-karolinai kampányrendezvényen, ahol azt mondta, hogy szerinte Ukrajna megsemmisült, „olyan városok tűntek el, amiket soha többé nem lehet helyreállítani”.

Trump állítása szerint „milliók és milliók” haltak meg, és azzal vádolta Ukrajnát, hogy „kisgyerekeket és öregembereket használ” a háború során, mivel hadserege katonahiánnyal küzd.

A republikánus elnökjelölt „a világ legnagyobb üzletemberének” nevezte Zelenszkijt, és bírálta az Egyesült Államok által Ukrajnának adott segélyek összegét, és azt, hogy Zelenszkij hogyan használta fel a segélyt. „Azok az épületek ledőltek. Azok a városok eltűntek. Eltűntek. És mi továbbra is dollármilliárdokat adunk egy olyan embernek, aki nem hajlandó alkut kötni” – mondta Trump.

„Ebben a háborúban ragadtunk, hacsak nem én leszek az elnök. Mert akkor el fogom intézni, meg fogom tárgyalni. Ki fogok szállni. Ki kell szállnunk. Biden azt mondja, nem szállunk ki, amíg nem győzünk. És mi történik, ha ők nyernek? Ez az, amit csinálnak, háborúkat vívnak. Ahogy valaki mondta nekem a minap, legyőzték Hitlert. Megverték Napóleont. Ez az, amit csinálnak” – fogalmazott Trump.

Az ukrán elnök jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, hogy bemutassa az általa „győzelmi tervnek” nevezett koncepcióját a 2024-es jelölteknek és Joe Biden elnöknek. Ehhez Zelenszkij csütörtökön találkozik Kamala Harrisszel és Bidennel. A javaslat konkrét pénzügyi és katonai adatokat tartalmaz arról a segítségről, amire Ukrajnának szüksége lenne ahhoz, hogy Oroszországot a háború leállítására kényszerítse – mondta egy Zelenszkijhez közeli forrás az ABC Newsnak.

Trump még a múlt héten azt mondta, hogy „valószínűleg” találkozni fog Zelenszkijjel, de most már nem várható, hogy sor kerüljön a kettejük találkozójára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!