Nincsenek meg a tettesek, nyomravezetői díjat tűztek ki az alabamai lövöldözés elkövetőire

2024. szeptember 24. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

A négy halálos áldozatot és több sérültet követelő alabamai utcai lövöldözés tetteseinek elfogása érdekében 100 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel a helyi hatóságok, írja az MTI. Birmingham városának polgármestere közölte: minden követ megmozgatnak a szombat éjszaka egy zsúfolt szórakozónegyedben történt lövöldözés elkövetőinek felkutatása, elfogása és felelősségre vonása érdekében.

A bűnüggyel kapcsolatban egyelőre egyetlen letartóztatás sem történt. Egyelőre annyit tudni, hogy szombat éjszaka több ember nyitott tüzet a szórakozónegyedben az utcán tartózkodó tömegre, négy embert megölve és 17-et megsebesítve.

Birmingham rendőrfőnöke korábban azt mondta, hogy a tettesek egy autóval érkeztek a helyszínre, ahol a járműből kiszállva tüzet nyitottak, majd gyorsan visszaszálltak és elhajtottak. Feltételezések szerint a támadók célpontja a tömegben állt és meghalt, ugyanakkor a legtöbb áldozat és sebesült véletlenül tartózkodott a közelben. A lövöldözés hátterében anyagi vita állhatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!