Azt hitték, maga Brad Pitt flörtöl velük, 130 millió forintnyi pénzük bánta

2024. szeptember 23. – 23:02

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol rendőrök letartóztattak öt online bűnözőt, akik 325 ezer eurót (bő 128 millió forintot) csaltak ki két nőtől egy egyszerű, de hatásosnak bizonyult módszerrel: elhitették velük, hogy Brad Pittel csetelnek – írja a Guardian.

A csalók egy Pitt-rajongói oldalon vették fel a kapcsolatot az áldozatokkal, és addig puhították őket, amíg a két nő már abban a hiszemben volt, hogy romantikus kapcsolatot ápolnak a hollywoodi sztárral. Ehhez tanulmányozták a közösségi aktivitásukat, és felmérték a pszichológiai sebezhetőségeiket, mint a szeretethiány és a depresszió.

Bevétel úgy lett ebből az egészből, hogy a nők bizalmát elnyert „Brad Pitt” mindeközben rávette őket arra, hogy nem létező projektekbe fektessenek be nagyobb összegeket. Az egyik, andalúziai nőt összesen 175 ezer euróval rövidítették meg, a baszk sorstársát pedig 150 ezerrel.

A rendőrség Andalúziában ütött rajta a bandán, mind az ötük otthonában házkutatást tartottak, ahol mobilokat, bankkártyákat és számítógépeket foglaltak le, illetve egy naplót, amelyben a csalók összeírták azokat a kifejezéseket, amelyeket az áldozatok megvezetéséhez használtak. Az elcsalt pénznek végül csak alig több mint negyedét, 85 ezer eurót sikerült visszaszerezniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!