Donald Trump semmiképp nem indulna újra a 2028-as választásokon

2024. szeptember 23. – 07:32

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump exelnök és republikánus elnökjelölt arról beszélt egy interjúban, hogy nem gondolja, hogy 2028-ban újra indulni fog a választásokon, ha most novemberben vereséget szenved. A 78 éves Trump háromszor volt a republikánusok elnökjelöltje.

Trump az interjúban azt mondta, egyáltalán nem látja maga előtt, hogy újraindulna a választáson, ha kikapna Kamala Harristől. De hozzátette, „remélhetőleg nagyon sikeresek leszünk”. Más kérdés, hogy ha győz, Trump akkor sem tudna újra indulni: az amerikai törvények csak két ciklus betöltését engedik az elnököknek.

Rövid időn belül másodjára emlegeti Trump az esetleges vereség lehetőségét nyilvánosan, ami egyébként is szokatlan kommunikáció tőle. Négy éve, amikor elvesztette a választásokat, egészen más retorikát folytatott, akkor arról beszélt, hogy soha nem fogja elismerni vereségét: a dolog odáig fajult, hogy hívei megostromolták a Capitoliumot is.

Trump a mostani interjú mellett pár napja beszélt még a maga sajátos módján a vereségről. Ekkor az Izraeli–Amerikai Tanács rendezvényén fejtette ki gondolatait arról, hogy ha elveszti a választást, az azért lesz, mert nem rá szavaztak a zsidó szavazók. Megjegyzéseit több szervezet, illetve Kamala Harrisék is elítélték.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!