Kutyákat festettek pandává egy kínai állatkertben, és ezt be is ismerték

2024. szeptember 20. – 21:08

Másolás

Vágólapra másolva

Nyíltan beismerte egy kínai állatkert, hogy pandáik voltaképpen fekete-fehérre mázolt csaucsau kutyák – írja a CNN. A déli Kuangtung (Guangdong) tartományban található állatparkban két pandaszerű állat van a rácsok mögött, és miután hétfőn felkerült a kínai TikTok-verzióra, a Doujinre egy videó róluk, elszabadult a kommentszekció.

A videót 1,4 millióan megosztották és 725 ezren kedvelték, és azon egyébként látható egy felirat a kifutó mellett, miszerint ott „festett kutyák” láthatóak. Azt is odaírták, hogy őket pandakutyának hívják, úgy néznek ki, mint egy panda, és ki vannak festve, de amúgy nagyon kedvesek, okosak, barátságosak.

Az állatkert vezetője, bizonyos Huang, azt mondta, intézményük egyik kiemelt attrakciója a két festett kutya. Mentegetve magukat hozzátette, az ő nevük „Furcsa Állatok és Cuki Háziállatok Paradicsoma”, és hát ennek a különlegességgyűjteménynek a része a két pingált csaucsau.

A CNN emlékeztet, nem ez az első eset, hogy Kínában pandának maszkíroznak ebeket. Májusban egy Csiangszu (Jiangsu) tartománybéli állatkert okozott botrányt, de ők váltig állították jó ideig, hogy a kutyaszerű fekete-fehér lények pandák. A botrány dagadásával végül beismerték a csalást. 2019-ben egy csengtui (Chengdu) kávézó okozott botrányt azzal, hogy kutyatulajoknak felajánlotta, pandává festik állatukat. 2016-ban pedig Kuangtungban egy állatkereskedés tigrisesre festett kutyákat árusított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!