Letartóztatták és gyilkossággal vádolják a leggazdagabb orosz nő férjét

2024. szeptember 19. – 20:33

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták a leggazdagabb orosz nő férjét, Vlagyiszlav Bakalcsukot, aki szerdán lövöldözésbe keveredett a család érdekeltségébe tartozó Wildberries online webáruház moszkvai irodájában. A Kremltől néhány utcányira történt lövöldözésben ketten meghaltak, heten megsérültek – írta a CBS News.

Bakalcsuk ügyvédei közölték, hogy ügyfelüket 48 órára őrizetbe vették. A férfit gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, rendvédelmi tisztviselő elleni támadással és önbíráskodással vádolják.

Tatjana Bakalcsuk milliárdosnő a Telegramon közzétett üzenetében azt állította, hogy férje, akitől jelenleg válik, szerdán fegyveres támadást vezetett a Wildberries irodájában.

„Vlagyiszlav, mit csináltál? Hogy fogsz tudni így a szüleid és a gyermekeink szemébe nézni?”

– mondta Tatjana a Telegramon megosztott felvételen.

A Wildberries júniusban jelentette be, hogy egyesülni akar egy reklámcéggel, ami a Reuters cikke szerint konfliktust szült Tatjana Bakalcsuk és férje között. Vlagyiszlav Bakalcsuk állítása szerint szerdán egy előre megbeszélt találkozóra tartott, hogy rendezzék a vállalati konfliktust. A férfi szerint az iroda munkatársai lőttek először, Tatjana azonban abszurdnak nevezte férje állításait, és azt mondta, hogy ő semmilyen tárgyalásba nem egyezett bele.

A Wildberries Oroszország legnagyobb online kiskereskedő vállalata. Tatjana Bakalcsuk 2004-ben alapította a vállalatot, ahol azóta mindenféle terméket meg lehet vásárolni. Tatjana a cég többségi tulajdonosa, míg férjének csak egyszázalékos részesedése van. A Bloomberg milliárdos indexén jelenleg a 350. helyen szerepel a Wildberries alapítója, aki ezzel a világ 40. leggazdagabb nője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!