Biden egy Trump-sapkát vett fel az egység jelképeként a szeptember 11-ei megemlékezésen

2024. szeptember 12. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Egy „Trump 2024” feliratú sapkát tett a fejére Joe Biden amerikai elnök, amikor szerdán meglátogatott egy pennsylvaniai tűzoltóállomást – írja a BBC. A 2001. szeptember 11-ei terrortámadásról való megemlékezésen egy piros sapkát viselő Trump-szavazó is jelen volt, akinek Biden egy elnöki sapkát ajándékozott, amit dedikált is. A 81 éves elnök cserébe kölcsönkérte a republikánus kampánysapkát, majd rövid időre fel is vette.

Biden Trump-sapkában / Fotó: BBC
Biden Trump-sapkában / Fotó: BBC

A gesztust megtapsolták a jelenlevők, a Fehér Ház azt közölte, az elnök az ország egysége mellett tett kiállásnak szánta a gesztust. Biden az elnökjelölti vitára utalva mosolyogva megjegyezte:

„Csak semmi kutya- és macskaevés!”

A mondattal Donald Trump azon kijelentését idézte, mely szerint a bevándorlók megeszik a lakók állatai az ohiói Springfieldben. Ezt a vitán tett megállapítást egyébként nem erősítette meg egy hivatalos forrás sem.

Az elnökjelölti vita után néhány órával Kamala Harris alelnök és Donald Trump volt elnök kezet fogtak a 23 évvel ezelőtti New York-i terrortámadásról szóló megemlékezésen. Ezután a két elnökjelölt egymástól nem messze állva hallgatta a beszédeket.

Kamala Harris, Joe Biden és Donald Trump a megemlékezésen / Fotó: Mike Segar, Reuters
Kamala Harris, Joe Biden és Donald Trump a megemlékezésen / Fotó: Mike Segar, Reuters

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!