Hárman meghaltak az ukrajnai Kosztyantyinivka városában egy orosz tüzérségi támadás miatt

2024. szeptember 7. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

Három ember meghalt, négyen pedig megsebesültek az ukrajnai Kosztyantyinivka városában, miután az orosz hadsereg ágyúzni kezdte a települést szombaton – írja a Reuters.

Vadim Filascskin, Donyeck régió kormányzója a Telegramon közölte, három férfi halt meg a támadás során, egy többemeletes tömbház, egy közigazgatási épület és egy üzlet pedig megrongálódott. További két ember a 20 km-re délkeletre fekvő Toretszk városánál lőttek le, ami a közelmúltban az orosz támadások egyik fókuszpontja volt.

Négy másik személy könnyebben megsebesült és orvosi ellátásra szorult, köztük egy nő a fején sebesült meg egy repesz miatt, Anasztaszija Medvegyeva, a donyecki ügyészség szóvivője szerint.

Kosztyantyinivka a háború előtt mintegy 70 000 fős iparváros volt. Azóta sok lakosa elhagyta, ahogy a frontvonal egyre közelebb került a 30 hónapja tartó orosz invázió során. A várost rendszeresen érik rakéták, bombák és tüzérségi csapások.
Augusztusban a hatóságok bejelentették a gyermekes családok kötelező evakuálását a városból az orosz előrenyomulás veszélye miatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!