Megtiltaná a finn kormány, hogy oroszok ingatlant vegyenek az országban

2024. szeptember 4. – 05:06

Másolás

Vágólapra másolva

A finn kormány benyújtott egy törvénytervezetet, amellyel megakadályozhatják, hogy orosz állampolgárok ingatlant vásárolhassanak Finnországban- írja a Euronews.

A törvényjavaslatban megfogalmazott tilalom minden olyan ország állampolgárára vonatkozna, amely vagy veszélyt jelent a finn nemzetbiztonságra, vagy amely az Európai Unió szerint megsértette más ország területi szuverenitását. A törvénytervezetben tehát egyszer sem nevezik meg kifejezetten Oroszországot, de egyértelműen az orosz állampolgárok korlátozása a cél.

Ha a törvény életbe lép, a finn állam megakadályozná mind a tartózkodási engedéllyel az Európai Unió területén tartózkodó, mind a kettős állampolgársággal rendelkező orosz állampolgárok ingatlanvásárlásait az ország területén.

Finnországban már korábban érvénybe lépett egy szabályozás, amely alapján a kormány megakadályozhat bizonyos ingatlanvásárlásokat nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, azonban a tervezett korlátozás ennél sokkal szigorúbb.

A törvény életbelépése előtt még számos vitát le kell folytatni a tervezettel kapcsolatban, végleges formáját pedig a finn parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!