Tizenkét illegális bevándorló meghalt, miután felborult egy hajó a La Manche-csatornán

2024. szeptember 3. – 20:35

Másolás

Vágólapra másolva

Minimum tizenkét illegális bevándorló meghalt kedden, a hajójuk felborult a Franciaország és Nagy-Britannia közti La Manche csatornán, írja a Reuters. Értesüléseik szerint az áldozatok főként Afrikából érkeztek.

Az illetékes francia hatóságok szerint hajók és repülőgépek bevonásával nagyszabású mentőakció indult további hajótöröttek felkutatására. Eddig ötvennél is több menedékkérőt emeltek ki a vízből, közülük tucatnyian válságos állapotban vannak, két embert pedig továbbra is keresnek.

A BBC szerint a hat kiskorút találtak a halálos áldozatok között. Gérald Darmanin leköszönő francia belügyminiszter a történteket követően Boulogne-ba érkezett, hogy részvétét fejezze ki a gyászolóknak és köszönetet mondjon a mentőszolgálatoknak. A helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, összesen 70 ember tartózkodott a hét méternél is kisebb hajón.

Az illegális bevándorlás elleni küzdelem mind a brit, mind a francia kormány számára prioritás, a brit kormány adatai szerint az elmúlt hét napban több mint 2 ezer ember érkezett kis hajókon Nagy-Britanniába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!