Lemond az ukrán kormány három minisztere

2024. szeptember 3. – 20:35

Másolás

Vágólapra másolva

Benyújtotta lemondását három ukrán miniszter a parlamentnek: Denisz Maljuszka igazságügyi, Olekszandr Kamisin, a stratégiai iparágakért felelős, valamint Ruszlan Sztrilec, a környezetvédelmi tárca vezetője- hozta nyilvánosságra Ruszlan Sztefancsuk az ukrán parlament házelnöke a Facebookon.

Maljuszka 2019. augusztusától vezette az igazságügyi minisztériumot, Sztrilec 2022 áprilisától állt a környezetvédelmi tárca élén, Kamisint pedig tavaly márciusban nevezték ki a stratégiai iparágakért felelős miniszternek. Lemondásukat a kormánytagok egyelőre nem indokolták.

Olekszandr Kamisin, Ukrajna stratégiai iparágakért felelős minisztere – Fotó: Odd Andersen / AFP or licensors
Olekszandr Kamisin, Ukrajna stratégiai iparágakért felelős minisztere – Fotó: Odd Andersen / AFP or licensors

Kamisin miniszteri kinevezése előtt a háború szempontjából kiemelkedő fontosságú vasutat felügyelte az ukrán állami vasút vezérigazgatójaként, miniszterként pedig nagy szerepet játszott Ukrajna védelmi kapacitásainak fejlesztésében. A miniszter a Telegramon közölte, hogy továbbra is Ukrajna védelmi szektorában fog dolgozni, de más szerepkörben.

Az év első felében történt menesztéseket és a mai lemondásokat követően az ukrán kormány miniszteri pozícióinak több mint harmada betöltetlenné vált. A Reuters információi szerint a héten jelentős kormányzati átalakítások várhatóak, minisztériumi tárcákat vonhatnak össze és új minisztereket nevezhetnek ki.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!