Beismerte egy ausztrál gyerekgondozó, hogy 15 éven keresztül több tucat gyereket molesztált

2024. szeptember 2. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

Ashley Paul Griffith korábbi gyermekgondozót több tucat, gyerekek ellen Ausztráliában és Olaszországban elkövetett szexuális bűncselekménnyel vádolják – írja a Guardian.

A 46 éves férfi beismerte, hogy 2007 és 2022 között 307 szexuális bűncselekményt követett el a gyerekek ellen, az összes vádpontban bűnösnek vallotta magát. Csak a vádak felolvasása több mint két órán keresztül tartott. A Guardian beszámolója szerint a tárgyalóteremben végig néma csönd volt, többen elsírták magukat.

Griffith csíkos pólóban és farmerben jelent meg a bíróság előtt, nyugodt hangon mondta, hogy „bűnös”, amikor a bíró munkatársa felolvasta az egyes vádpontokat. Ezek közül 190 a gondozásában lévő, 12 év alatti gyermek ellen elkövetett illetlen bánásmódra, 28 nemi erőszakra, 67 pedig kizsákmányoló felvétel készítésére, valamint ezek terjesztésére vonatkozott. Arra a kérdésre, hogy van-e bármilyen mondanivalója, nemmel válaszolt. Stephanie Gallagher ügyész kérésére a bíróság elrendelte, hogy az ítélethozatal előtti jelentés részeként pszichiátriai szakvéleményt készítsenek a férfiről.

A bíróság előtt a férfi 60 áldozatát nevezték meg. Az ausztrál szövetségi rendőrség szerint Griffith az összes állítólagos bűncselekményét rögzítette telefonokkal és kamerákkal a munkahelyén. Griffith több brisbane-i, valamint sydney-i és az olaszországi pisai gyermekgondozási központban is dolgozott. A férfi ügyében ítélethirdetés később várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!