Több orosz erőműben is tűz ütött ki az éjszakai ukrán dróntámadás után

2024. szeptember 1. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna az éjszaka folyamán dróntámadást indított orosz célpontok ellen, aminek következtében két energetikai létesítményben is tűz ütött ki. Közel 160 ukrán drón vette célba Oroszország 15 régióját, köztük a fővárost, Moszkvát is, írja a BBC az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva. Az oroszok közlése szerint a drónokat megsemmisítették.

A támadás következtében azonban tűz ütött ki egy moszkvai olajfinomító egy műszaki helyiségében, közölte a város polgármestere. Szergej Szobjanyin arról számolt be, hogy legalább 11 drón vette célba a fővárost és környékét.

Az orosz fővárostól 120 kilométerre, Tver régióban robbanásokat hallatszottak a Konakovo erőmű közeléből, az orosz média arról számolt be, hogy tűz ütött ki a létesítményben. A régió kormányzója, Igor Rudenya azt mondta, hogy a Konakovszkij körzetben történt támadás okozta tüzet sikerült megfékezni, de nem közölt részleteket arról, hogy mit is ért találat. Helyi tisztségviselők szerint dróntámadás érte a Moszkva melletti Kashira erőművet is – de ott nem keletkezett tűz, sem kár, valamint személyi sérülés sem történt.

A BBC Verify megvizsgálta és ellenőrizte a közösségi médiában közzétett videókat, amelyek mindhárom helyszínen robbanásokat mutatnak. A felvételeken alapján, a Konakovo erőműben és a moszkvai finomítóban tűz ütött ki.

Ukrán oldalról nem kommentálták az állításokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!