Trump támogatja a marihuána legalizálását

2024. szeptember 1. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump a marihuána legalizálása mellett foglalt állást a Truth Social közösségi platformon közzétett posztjában vasárnap. A republikánus elnökjelölt a BBC szerint arról írt, hogy a közelgő floridai népszavazáson várhatóan a többség támogatni fogja a rekreációs marihuánahasználat legalizálását „akár tetszik az embereknek, akár nem”, ezért mindenképp „megfelelően kell csinálni” a legalizációt.

„Nem kellene emiatt bűnözőnek kezelnünk senkit Floridában, ha más államokban teljesen legális” – írta a korábbi elnök.

A népszavazáson Trump is szavazhat, hiszen a milliárdos floridai lakos.

Trump kiállása ellentéteket szülhet az elnökjelölt és az amerikai republikánus párt több befolyásos politikusa között, Ron DeSantis, Florida állam republikánus kormányzója például a legalizáció ellen szólalt fel.

A Floridában egyébként 2016 óta engedélyezett a marihuána orvosi célú felhasználása, a rekreációs használat ennél szélesebb körű lenne, lényegében azt jelentené, hogy bárki vehet marihuánát az erre szakosodott boltokban. Az Egyesült Államokban jelenleg 24 szövetségi államban engedélyezett a rekreációs használat, további 14-ben pedig csak az orvosi (ebbe a halmazba tartozik jelenleg Florida is).

A népszavazás novemberben lesz, a floridaiak más javaslatokról is szavazni fognak. Na meg arról is, ki legyen az USA következő elnöke, ebben a versenyben Trump Kamala Harris demokrata jelölttel néz szembe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!