Megkérdőjelezték a dél-afrikaiságát, úgyhogy otthagyta a szépségversenyt és megnyerte a Miss Universe Nigeriát

2024. szeptember 1. – 15:28

Megkérdőjelezték a dél-afrikaiságát, úgyhogy otthagyta a szépségversenyt és megnyerte a Miss Universe Nigeriát
Chidimma Adetshina a Miss Universe Nigeria eredményhirdetésén – Fotó: Benson Ibeabuchi / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Elüldözték egy dél-afrikai szépségversenyből, úgyhogy Chidimma Adetshina megnyerte a Miss Universe Nigériát – írja a BBC. A 23 éves joghallgató eredetileg a Miss South Africa szépségversenyen indult, ahol eljutott a döntőig, de onnan végül visszalépett.

Volt, aki megkérdőjelezte, hogy valóban dél-afrikai-e, ami óriási médiavisszhangot gerjesztett, és a verseny szervezői végül a belügyminisztériumhoz fordultak, hogy kiderítsék, Adetshina valóban megfelel-e a követelményeknek.

Az biztos, hogy a versenyző dél-afrikai állampolgár, ahogy az is, hogy az apja nigériai származású, az anyja felmenői pedig mozambikiak. Adetshina Johannesburgtól nem messze született, és Fokvárosban nőtt fel. Ez azonban sokaknak nem volt elég, és a belügy nyomozása során kiderült, hogy lehet, hogy az anyja személyazonossági csalást követett el, és így szerzett magának állampolgárságot. Közleményükben azonban jelezték, hogy Adetshinának, ehhez semmi köze, hiszen még újszülött volt.

A hírre azonban otthagyta a versenyt, elmondása szerint a saját és családja biztonsága és jóléte érdekében. Azonban a híre bejárta a nemzetközi sajtót, így a Miss Universe Nigeria szervezői meghívták a saját versenyükbe, hogy ha azt megnyeri, apja országát képviselhesse a novemberi Miss Universe-ön. Szombaton meg is nyerte a nigériai versenyt.

A BBC szerint sokan örülnek az eredménynek és támogatják Adetshinát, de mások szerint bunda volt, nem érdemelte meg a győzelmet, hiszen soha nem élt Nigériában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!