Két utasnak elege lett a repülőn síró kisgyerekből, bezárták a vécébe

2024. augusztus 30. – 21:37

Két utasnak elege lett a repülőn síró kisgyerekből, bezárták a vécébe
Fotó: STR / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy repülőgép vécéjébe zártak egy síró kisgyereket egy kínai légi járaton, amiből országos botrány lett a CNN szerint. A Juneyao Airlines Kujjang és Sanghaj közötti járatán augusztus 24-én történt az incidens. Egy idősebb pár kisunokájukkal utazott, aki szinte végigsírta a háromórás repülőutat.

Két női utasnak elege lett ebből, és a nagymama hozzájárulásával úgy döntöttek, fegyelmet tanítanak az egyéves gyereknek. Bezárkóztak vele a mellékhelyiségbe, majd megmondták a kisgyereknek: „Nem fogunk kiengedni, amíg nem hagyod abba a sírást!” A kilincsért nyújtózkodó gyerek nem is rítt tovább, az egyik nő pedig megfenyegette, ha sírni fog, visszajönnek érte a mosdóba.

Az egészet egyikük ráadásul fel is tette a TikTok kínai verziójára, a Douyinre, a videó virálissá vált, ezzel párhuzamosan pedig nagy botrányt okozott. A légitársaság is szükségét érezte, hogy reagáljon, elnézést kért, hogy a személyzet nem avatkozott közbe, valamint elítélte az utasok viselkedését.

A videót feltöltő – majd később inkább letörlő – utas azt írta ki a közösségi médiára, csak a többi utas nyugodt utazásáért zárta be a kisgyereket. A Weibo mikroblogon több felhasználó fagyos szívűként jellemezte a két nőt, megjegyezvén, mindenki volt egykor gyerek. A kínai interneten eleve sokszor kerekednek viták arról, hogy egyes szülők rossz nevelése miatt nem viselkednek a gyerekeik közlekedési eszközökön vagy közterületen. Mindez a vita ráadásul a kínai demográfiai válság árnyékában zajlik: az ország rohamosan elöregedik, a párok – a véget ért egykepolitika dacára – is alig vállalnak már gyereket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!