Egy fiatal anyát is megkéseltek a Notting Hill-i karneválon, a rendőrök 334 embert tartóztattak le

2024. augusztus 27. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

334 embert tartóztattak le a Notting Hill-i karneválon két nap alatt, írja a BBC. Az eseményre nagyjából 1 millió ünneplő látogatott el. Több ezer rendőrt vezényeltek ki a rendezvényre, amely a rendőrség számára is nagy kihívást jelent, mivel nagyon sűrű a tömeg.

Vasárnap három késelés történt, az egyik áldozat egy fiatal anya, aki gyermekével vett részt a karneválon. A nő kórházban van, állapota kritikus. Állítólag két csoport esett egymásnak, többen ekkor sérültek meg, a nő is ekkor szerzett súlyos sérülést.

Összesen öt embert késeltek meg hétfőn, a megtámadottak közül kettő súlyosan megsérült. 50 rendőr is megsérült az esemény során, a legtöbb letartóztatás támadó fegyver birtoklása vagy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt történt.

Vasárnap összesen 104 embert tartóztattak le, hétfőn pedig 230-at. Három lőfegyvert foglaltak le a rendőrök, 49 kilenc letartóztatás pedig egyéb fegyverek miatt történt. A 2023-as rendezvényen nyolc késelés és 275 letartóztatás történt, két éve pedig nagyjából 500. Idén több intézkedést hoztak a bűnözés visszaszorítására, a rendőröknek nagyobb hatáskörük volt az intézkedések terén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!