Trump MI-generált képekkel büszkélkedik Taylor Swift támogatásával

2024. augusztus 20. – 07:42

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump saját közösségi oldalán, a Truth Socialen egy sor MI-generált fotót tett közzé, amelyeket a szupernépszerű énekesnő Taylor Swift rajongói „Swifties for Trump” pólóban pózolnak, illetve maga Swift az ikonikus „Uncle Sam wants you” toborzóplakát mintájára buzdít a Trumpra szavazásra. „Elfogadom!” – írta Trump a képekhez kommentárként, Swift és rajongói támogatására utalva.

A képekről – egy kivétellel – látványosan süt, hogy nem valódiak, mesterséges intelligencia generálta őket (az egyik fotómontázs alatt szerepel is egy nagyon pici „szatíra” felirat).

Fotó: Truth Social
Fotó: Truth Social

Taylor Swift az elmúlt évek legnagyobb popsztárja, a rajongótábora sokmilliós, ráadásul jellemzően a fiatal a korosztályból kerülnek ki, akiknek általában elég alacsony a választási hajlandósága. Ez azt is jelenti, hogy elég nagy mozgósítható tartalék van ebben a rétegben, akik politikailag nem túl aktívak, így a közvélemény-kutatások sem igazán látják őket. Vagyis Taylor Swift hivatalos támogatása bármelyik amerikai elnökjelölt esélyeit érezhetően növelné a választáson.

Az énekesnő a 2024-es választáson az amerikai politikában szokásos támogató nyilatkozatot, az endorsementet még nem tette meg, de 2020-ban nyíltan kiállt Biden és a demokraták mellett, Trumpot pedig rasszistának, fehér felsőbbrendűséget hirdetőnek nevezte, és arra szólította fel a rajongóit, hogy a választáson küldjék el a Fehér Házból. Egy 2020-as dokumentumfilmben bővebben is beszélt erről: amikor a menedzsere arra figyelmeztette, hogy megoszthatja a rajongóit és indulatokat szít, ha politikai nyilatkozatokat tesz, Swift azzal reagált, hogy nem érdekli, ha rossz visszhangja lesz a sajtóban, de a történelem jó oldalán akar állni, és egy homofób rasszista nem vezetheti az országot.

A kamufotók Swifties for Trump pólófelirata egyébként a 60 ezer tagú Swifties for Kamala csoportra utal, amibe az énekesnő Kamala Harrist támogató rajongói tömörülnek a közösségi médiában. Az MI-generált fotók között van egy valódi is, az ezen szereplő nő a CNN-nek azt mondta, Swift közönségében igenis vannak konzervatív értékeket valló, Trumpra szavazó rajongók is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!